Måleri & Mys

Ursäkta för den dåliga uppdateringen här vänner.. Jag har helt enkelt haft fullt upp!
De har varit målarhelg hos svärmor och svärfar... och de har ju inte det minsta huset..Totalt var de väl 5 stegar plus en skylift.. jag kan dock erkänna att jag stod inte för så många penseldrag. Blev mest att stöka undan inomhus och passa barnen för min del. ^^ Igår kväll kom sen Vidselsbrudarna på myskväll. Riiiktigt trevligt med god mat (Kycklinggrillspett, klyftpotatis och currysås) och annat slisk (läs: Jordgubbar och choklad). Tyvärr glömde jag att fota snyggskallarna..
Vi såg även en riktigt rolig film som jag kan rekommendera:
Min låtsas fru med Jennifer Aniston och Adam Sandler!

Jag lovar att försöka bättra mig med uppdateringarna..


Mammas dag!

Idag är det en liten speciell dag, morsdag. Så våra mammor har blivit uppvaktade med blommor och kramar! Min mamma är mer som min bästa vän. Jag kan dela allt med henne och hon kommer nästan alltid med kloka ord! ;)
På exakt en vecka åker vi två iväg till Turkiet närmare bestämt Alanya! De kommer nog bli helt underbart! Värme, bad och sol tillsammans med min helt underbara mamma!!
I like.


Dagens Låt tips:You and me (In My Pocket)

Sandra har tipsade mig om en störtskön låt idag. Så jag tänkte dela den vidare.. låten har dock potential till att bli sommarens sommarplåga! ;) Men än så länge är den en sjukt bra låt!


Luleå stan o Sommarlov!!

Idag var de min allra sista skoldag för den här terminen. Åkte tidigt iväg till Luleå för att ha opponering för första gången.Opponering innebär att man granskar någon annans uppsats för att sen ge åsikter kring arbetet, fördelar och nackdelar, förslag på förändringar! De kändes riktigt spännande, men de gick ju bra ändå.. Jag blev inte nersågad, och jag hoppas Therese inte kände sig de heller! Alla hade skrivit så bra arbeten så de jag var mest nervös över var att kunna fylla ut tiden på 35 minuter.... men lärarna var inte så hårda att man var tvungen att diskutera så länge!
Efter detta firade vi tjejer med en festlig lunch på kinastället, MUMS! Höjdpunkten var nog efterrätten, friterade bananer o glass. De var riktigt kul att träffa brudarna, synd att de blir så länge tills nästa gång!

Sedan bar det av till stan för att hitta ny bikini så man kan va läcker på stranden och i ... TATATADATADA (trumpetljud) TURKIET!
Det blev två par från stadium av märket Roxy! Så nu kan sommaren komma!Färgerna gör sig inte riktigt rätt på de här bilderna, den randiga är inte så mesig, utan mer knallig korallfärg!
De kommer nog bli riktigt fint mot huden när brännan kommer! ;)

Sen måste jag tipsa om ett super gott thé som jag köpt idag på thé-shoppen. Rooibos med jordgubb och havtorn!! GILLAR! GILLAR GILLAR!
De blir att skåla in "Sommarlovet" med en storkopp av detta strax!

Här kommer en liten reflektion...

Din framtid bestäms av hur du lever med din nutid,
och din nutid bestäms av hur du lever med ditt förflutna.
Så låt inte skuggan du varit med om prägla din framtid.


deeep.. i know. ;) Glid i frid vännen!

De som sår med tårar ska få skörda med glädje.

Detta blev en väldigt konstig helg.. ingen vilodag här inte! ;) Beskrivning följer nedan med bilder!

Tomas drog upp mig tidigt för att måla huset..När jag inte kom och hjälpte till på en gång hotade han med att måla på mig..
Vilket han gjorde..men jag gav igen dubbelt...HAHA men Jag missberäknade lite, tänkte träffa kinden!....Men det du sår får du skörda! ;) Sår du elaka ord och gärningar får du tillbaka elaka ord och gärningar och vice versa. Se till att de blir goda saker du sår!


Jag sådde även i mina pallkragar idag, morot och sallad. blir spännande att se hur fina de blir!


Morot på såband är grymt smidigt!! Längtar tills man får smaka!!

Det blev ju som ett tema idag så tänkte dela med mig av ett ord i samma stil:
De som sår med tårar ska få skörda med glädje.
Psaltaren 126: 5

B-Uppsats och Belöning

B som i belöning.. dagen har bestått utav att skriva, skriva och läsa, läsa, uppsats och böcker. Men nu är min B- uppsats färdigt. Långt ifrån den bästa uppsats jag skrivit men jag hoppas den duger! Känner mig inte helt nöjd men hoppas bara den blir godkänd. När jag satt min sista punkt på arbetet beslöt jag mig för att fira!
Så vi drog iväg till Älvsbyn och såg bio: Pirates Of The Caribbean: I Främmande Farvatten.
Helt okej film enligt mig för att vara den fjärde (?) av sitt slag.. (säg till om jag har fel)!
Jag gillar äventyret och humorn. Värd att se!Bjern!

På vägen hem fick Tomas se en liten söt björnunge!Tyvärr har han inte så bra kamera på mobilen...men björnen ser söt ut i alla fall ;)

De har då varit en gode stressig dag på praktiken! Har fått gå själv och ta prover och göra såromläggning.. men de är då bara kul! :) Vi har dessutom hunnit med en utbildning i påsdialys. De kommer nämligen en patient som ska ha dialys 5 gånger dagligen. Riktigt bra att få se och känna på grejerna! Här kan du klicka om du är mer intresserad om påsdialys!

och hm.. uppsatsen är inte riktigt klar än.. men jag vet ungefär vad jag ska skriva så jag tror de fixar sig! Blir att bara ta de lugnt en stund och Tacka Gud för att man har de så otroligt bra!!! Men kan fort hända man går ut och drar några penseldrag på huset efter de!

Grillat!

I förrgår var vi bjudna på kalas hos svärföräldrarna. Då var det grillat på menyn, grillad kyckling, file och älgstek. MUMS! Sen kom Adam med en mysig överraskning.....Grillad huggorm!! Jag smakade inte...men min andra hälft gjorde de. De smakade visst som fisk!

Ljuvlig musik.Tenth Avenue north - By Your side.Tenth Avenue north - Beloved.

Skola..

Snart.. på tre veckor har jag gått 2 år på sjuksköterske, då är mer än halva utbildningen avklarad.. Bara två terminer till! Tiden går ruggigt fort, men ibland är jag sååå sjuuukt less att gå skola! Tänk när man bara går på jobbet får lön och kan koppla av när man kommer hem!! Nu är jag på praktik inom äldreomsorgen, mycket intressant och roligt. Man får träffa många söta damer och gubbar! Idag fick jag lägga rullar i håret på en gullig dam.. hon undrade hur mkt de skulle kosta, de blev gratis första gången sa jag. Men tänk om man skulle kunna frilansa lite som "frisör".. hehe ;)

Under den här kursen ska vi skriva vår B-uppsats! Låter ju jätte stort, tråkigt och läskigt och därför blir det automatiskt något obehagligt som man skjuter upp.. Sååå jätte dumt! Uppsatsen ska trots allt bara vara på 2000 ord.. Man har ju skrivit längre uppsatser tidigare. Imorgon är det en vecka kvar till inlämning.... Så de är nog bäst att börja skriva på allvar!

Imorgon ska jag få följa med på en utbildning på SUS.. skulle bland annat handla om dokumentation! Sååå de blir nog lärorikt!Sooom jag längtar till sommarledigheten.. :)

Grattis Broder!

Igår fyllde min storebror Tom år! :) En kille med lite udda men rolig humor. En kille med flinka fingrar på gitarren. En kille med muskler som växer på kroppen. En kille med en volvo. En kille som ritar hus på arbetstid. En kille som söker ett nytt hem! En kille jag gillar.

Någon som vet av en fin lägenhet i Älvsbyn??
Godmorgon världen. Vilken underbar dag!


Är värmen äntligen här?! Kanske man måste passa på skura fönster!
Sen var jag som sugen att ta cykeln till Vidsel.. ^^


En romantisk man.

En romantisk man köper en blombukett har middagen klar och sen ställer han sig i garaget och gör ett eget lager till en motordiven cykel. en man jag älskar.


Hittat!

Jag har ju glömt att berätta att jag hittat mitt linsskydd till kameran förra helgen!! När vi var upp på falkberget med fyrhjulingarna den 17 April var sista gången jag minns att jag hade haft linsskyddet. Så nu i söndags då vi var upp dit igen så letade jag ju som en tok efter detta linsskydd.. Jag hade ju inget större förväntan på att finna de eftersom det tinat bort all snö och blåst rätt rejält sen sist vi var upp.. MEN helt plösligt berättar Sandberg att han hittat de!! De hade visst legat helt prydligt på en sten vid utsiktsplatsen!
Grymt skönt!! Slapp man lägga ut 180 kronor på ett nytt! ;) PRIS SKE GUD!

Vid utsiktsplatsen på Falkberget.


Grattis Louise!

Idag fyller min fina fina kusin Louise år. Vi har delat många fina, vardagliga, roliga och tråkiga dagar. Mesta dels fina!
Hon är en riktig inspirationskälla, modig, klok och godhjärtad! Jag är så tacksam att jag haft dig vid min sida under uppväxten, från delis till studenten. Dela tankar, ord, tro och skratt. Synd det inte händer lika ofta nu.. Men Du har en speciell plats i mitt hjärta vännen.

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!


Vi i nian ;D

Stand out!

Idag var min första dag på nya VFU platsen, Ugglan! Känns riktigt kul! Har bland annat fått sätta en kateter idag, gick bara fint! :D Man växer mer och mer in i sin roll!

Jag kom och tänka på den här unga tjejen idag! Hon har en helt underbar inställning till livet. Det är så ofta vi nedvärderar oss själva, låter andras bild av oss hindra oss att göra saker. I Sverige finns en mentalitet av att 'Du ska inte tro att du är någon'. Det låter kanske klyscheartat men: DU ÄR VIKTIG!!! Det är faktiskt så att DU är vägen till någons svar och räddning och det du är och har betyder någonting!! Det du säger och gör kan ha en stor betydelse för framtiden för en annan människas liv. Men för att kunna hjälpa någon annan måste du först börja gilla dig själv och tro på att du kan göra skillnad. Sluta nedvärdera dig själv, och börja med denna ramsa! ;)Och våga gripa in.. Här följer en annan peppande låt!Stand OUT!

Jag är rätt flexibel!

När jag slog igen mina skinngardiner för ögonen igår kväll hade jag den här dagen ganska noga uträknad. Planen var att baka något bröd, städa och kratta gården för att göra min underbara Man lite extra glad en vanlig Mådag.
Redan klockan 7.10 förändras min dag den planerade sovmorgonen förstörs genom att telefonen ringer och displayen visar dolt nummer. Bäst att svara tänker jag.. Jag harklar mig och försöker låta som jag varit vaken länge men misslyckas rätt snabbt. Jag svarar med en hemskt skrovlig stämma: Gooodmorgon!
Det var Tandhygienisten som ville ändra min tid till den 7 juni istället (Bra, då kan jag åka utomlands vecka 22). ;) Men varför ringa klockan 7.10?!
När jag sen sitter och funderar över vilket bröd jag ska baka ringer Tomas och ger mig ett uppdrag som förändrar hela min Dag!

Klockan 10.00 står jag utanför Håkans bilservice, men som tur är med min fina mor vid min sida. Medans AC-gasen fylldes på och kontrollerades slog vi ihjäl några timmar genom att bli lite fattigare. Jag hittade mig en liten söt kruka och ros på floristen till min hjärtan på tråd.Därefter drog vi vidare till Boden för att göra stan! Så nu har jag äntligen sprättat mitt presentkort på Önska. Jag är sååå nöjd med mina köp! Det blev 6 par te/kaffe muggar av Rörstands serie Swedish Grace, en elvisp från bodum och en liten matvåg.

Vår gammla visp var är nå ärvegods som Tomas fått, orange och vit och sliten.. ganska stor skillnad med denna!! Mer power än gammeln. ;) Blev dock hysteriskt sugen på en kitchen aid också.. Vad tycker ni är det värt pengarna??

Nu blir det att njuta av en varm tekopp ur ny kopparna och prova på det nya äppelteet jag fick av kusin Tina som hon köpt i Turkiet!Men som sagt.. jag kan vara rätt flexibel. Planer ändras snabbt. Det blev varken bröd, krattning eller städning (konstigt nog.. de som är så kul) och middagen var inte ens klar än han kom hem. Men Tomas var glad ändå, AC:n verkar fungera som den ska och han gilla även våra nya tillskott till köket!

Imorgon väntar nya äventyr.. man vet aldrig vad som kan hända. På Ugglan ska jag då befinna mig.. tror jag!
Ha de fint vänner. <3

RSS 2.0