Ledighet & The switch

Igår hade jag min muntliga tenta och i förrgår hade jag slutbedömning på praktiken! Jag har ändå en ganska bra känsla efter de.. hoppas man inte behöver kompletera på något sätt. Nu är jag ledig fram tills på tisdag då min praktik på Ugglan börjar!

Igår såg vi en riktigt rolig och mysig film som jag kan rekomendera att ni ser i helgen,
The switch

Värd att se!

ooh.. nu väntar roligt hushållsarbete.. så man är väl inte riktigt ledig. Helgstäd, tvätt och nu äntligen har mina blommor och pallkragar börjat att tina fram. Så de blir att rensa lite!!

 

Fundera också över ditt hjärtas jordmån. <3


Gränsen levererade!

Vilken underbar helg!! Gassande sol, blå himmel och gnistrande snö
och otroligt vackra fjäll!
Jag har bränt mig för första gången i år.. som tur är har man bra pigment som utvecklade det röda till brunt efter ett dygn. ;) Gränsen levererade verkligen. Jäckvikk, Pjesker, Vougga, Norskagränsen. Det här lär vi göra om fler gånger!
Väl framme efter 6,6 mil hade maten skumpat lite väl ordentligt. Det hade blivit hål genom ryggäcken och påskmusten... halva flaskan hade hamnat i ryggsäcken.. påskmustmarinerade smörgåsar var ingen hitt!!Två av mina rödingar första dagen.På väg upp mot gränsen.Tomas och Tomas lagar maten.. gode skönt att det nästan alltid är killarna som får laga när man är ute.Vid den härliga hängdrivan! :DSofia, Jag, Carro, Josse och Elvira... och Tomas i hörnet!Johan drar på rullen.Guds skapelse.Det var ett projekt att få till ett pimpel hål. ^^ Borren räckte precis men de fick borra med händerna i ovanevattne!Borren.. nästan igenom! Blir nog att införskaffa en förlänging till borren nästa vinter ;)Tomas nöjd med lill firren.Carolinas fångst! ;)Det har varit 4 helt underbara dagar som man önskar aldrig skulle ta slut.. Men nu åter till verkligheten.
Jag har muntlig tenta på torsdag och känner att jag inte riktigt samlat ihop tankarna inför det..

Påsklov!

Ääääääääääntligen.. nu tar jag ett välförtjänat påsklov. På fredag tar vi vårt pick och pack och drar upp till Jäckvik tills på måndag. Vädret ser lovande ut enligt metrologerna! YEY! Det blir första gången jag åker till den "riktiga fjällen", håller tummarna för att de blir en bra resa.

ikväll fick vi besök av Tomas och Carro mkt trevligt,  vi såg the next three days! En film jag varmt rekomenderar!  ;)

Här är en skön låt jag också varmt rekomenderar!
Dagens ord:
"Tala aldrig på ett sådant sätt att ni sårar och gör andra illa, utan försök istället att uppmuntra andra och stärka deras tro där det behövs, så att de som lyssnar får nytta av det ni säger."  Efesierbrevet 4:29

Tänk på vad du säger.. låt de vara uppbyggande ord! Alla blir vi glada när vi får höra en komplimang eller gott ord!! Om ni ger, kommer ni att få (dessutom)! ;) Glöm inte att visa hur mycket ni uppskattar varandra!

Du kanske inte kan lysa upp hela världen
men du kan lysa upp någons hela värld.

Myror..

Jag satt så fridfullt här vid datorn och plugga hemma idag.. helt plötsligt kryper de upp en fet svart myra på min hand medans jag skriver på tangentbordet. Gissa om jag skrek som en gris!?! Vidrigt! Det är inte första myran jag sett här i huset.. bara idag har jag sett (läs dödat) en myra på badrumsspegeln, en på golvet i köket, en på diskbänken, en på kökskranen och en på golvet i kontoret!!!

Så otroligt härligt med vår.... eller jo våren är härlig men inte myrorna.. Tomas får köpa flera kilo myrr imorn så dom asen dör!

Tidigare en dag såg Tomas tillome en myra på sovrumdörren.. alltså på övervåningen. Hurvas!

Nu kom då Tomas hem från jobbet, de har jobbat över så de kan va lediga på torsdag! Så nu ska vi smaska i oss kladdkakemuffins som jag bakat ikväll.. med grädde och jordgubbar på! Mums. Hoppas de inte är någon myra i smeten...

Dagens Låt tips.

Shawn Mcdonald har släppt ett nytt album! Värt att lyssnas på! Ljuvligt för öronen!


Äventyr.

Halva helgen har jag varit på praktiken. Spenderade min tid i Öjebyn från 11.30 på Fredag till 16.00 Lördag.. Var väldigt lugnt tempo där under helgen. Har fått ge några roliga intramuskulära injektioner.. en person råkade släppa en ordentlig fis när jag stack till!! Men jag lyckades hålla mig för skratt.. stackarn xD
Sov över hos Josse och Johan så jag slapp köra mellan, var väääldigt härligt att få komma dit!
Stort plus var att det tog 5 istället för 50 minuter att åka till praktiken! :)

Väl hemma hade Tomas middagen serverad, grillad fläskkotlett och potatisklyftor!! uuuuunderbart! sen begav vi oss till våra mysiga grannar Tomas och Ingegerd för efterrätten och fira Tommes 27 års dag. Där fick Anna den briljanta idéen om en fyrhjulingstur upp på Falkberget.. sagt och gjort!
Grymt mysigt. Skulle bara haft ett bättre objektiv men här kommer en liten bildbomd.


Tyvärr försvann mitt linsskydd till kameran under färden.. någon som vet var det går köpa nytt??
Ska googla på de! Nu blir det en liten morgonpromenad så att jag ikväll kan trycka i mig ännu mer kalorier hos mor och far! Ska fira Anastasia där som fyller 20!


Ha en välsignad dag!! <3

Logg.. blogg..

Det börjar kännas att kroppen fått lite sömn nu under en period.. jäspar konstant och känner mig färdig för sängen nu redan nio!! Det tar på krafterna att stiga upp 04:45. Eller okej.. jag erkänner, snoozknappen trycks alltid ner ett antal gånger så ca 5 är jag som uppstigen ur graven! Känns verkligen så vissa mornar, sen blir det stressigt hinna göra sig iordning! Konstigt att man tycker det är värt det när man ligger i sängen...??
De går dock riktigt bra att pendla till Öjebyn trots allt.. :)

En av uppgifterna i kursen som vi läser nu är att skriva logg.. inte blogg. Klasskompisar, är det någon mer än jag som tycker det är jobbigt att knåpa ihop de bokstäverna?? Att Blogga är däremot inga problem konstigt nog!
Imorgon är jag dock LEDIG! Så det blir att plugga plugga plugga.. läser en webkurs i tvångsvård parallelt.
Inte för att jag är super över ambitiös om ni tänkte det.. utan det är också ett delmoment i kursen vi läser nu. http://www.tvangsvard.ki.se/ Kan ni också läsa om ni har jätte lite att göra och vill lära er mer om det! ;)

Ikväll har vi vittja gäddsaxarna sen har jag varit på premiär turen med cykeln för att träffa vistträskbrudarna.
Fick se lite av vistträsk nya tillskott, Fridas underbart söta lilla grabb, och ultraljudsbild på en av Olle & Lisas twins. Grymt KUL!! De såg så fina ut allihopa.

Här har ni lite bilder över Vackra Vistträsk!!


 

Blessings <3


Francesca Battistelli - Beautiful Beautiful

Tänkte bara dela med mig av en låt jag tycker otroligt bra på många sätt!
Härlig melodi och grymt duktig sångerska!


Dagarna går fort..

Jag är nu på praktik nu på Rättspsykiatrin i Öjebyn, väldigt intressant faktiskt! Ni behöver inte vara oroliga.. jag har larm och nästan alla dörrar är låsta i hela huset och jag är omgiven av bra personal! Människor i samhället är i allmänhet väldigt rädd människor med psykiska sjukdomar.. detta pågrund av brist av kunskap eller att man endast fått information från media. våldsmän, psykopater mm. Det finns dock en väldigt trasig människa där bakom fasaden.. vad är orsaken till att de gått över gränsen? och hur kan man hjälpa dem till ett bättre liv? Ganska så intressant faktiskt..
Dagarna går fruktansvärt fort.. halva veckan har snart gått. Jag kör sten hårt på praktiken, 5 dagar förra veckan 5 dagar denna! Men påsken börjar att närma sig!!
Idag när vi kom hem ropade grannen på oss för att visa upp sin fångst.. en Lake på 5,8 kg!! VIDRIGT, vet inte om jag törs bada i sörvistträsket längre.. Vilket monster!


Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag smyg gjort mig en blogg. ;)

Återstår att se vad som kommer att skrivas här.. blir säkert jätte spännande! ;) stay tuned.


RSS 2.0