Ingen är gladare än jag!! ;)

Idag värker musklerna.. mesta dels m. trapezius (kappmusklen) känns av idag! Denna gång beror de inte på korpenpasset.. utan lyft och bärprovet jag gjorde i onsdags på ambulansen!!
40 kg kettlebell hantlar, 20 kg i vardera hand upp för tre våningar.. 6 trappor i en ganska rask takt utan att stanna upp. Detta ÄR GANSKA TUNGT. Vila några sekunder och skaka av mjölksyran i armarna...Sedan ska man gå ner med dem på samma vis utan att stanna förrens vid sista trappsteget.
MEN JAG KLARADE DE!!!! :) Därefter kastade vi oss i ambulansbilen för att ta en liten sväng. Riktigt spännande men roligt! Kändes lite som en andra uppkörning.. och jag var ganska nervös!
Om jag säger så här...Backningen kan jag bli bättre på..Och de sa han att de har en speciell förarutbildning för!
Jag blev igår erbjuden sommarjobb!! Så en riktigt spännande och lärorik vår och sommar väntar..
WIO WIO (ambulansljud)!

Ett pingisbord!Detta kort är taget Januari 2008.. fyra år sedan! Då satt vi och åt middag ett gäng på ett pingisbord i Tomas nyköpta hus. Detta rum är nu vårat sovrum! Då visste ingen av oss vad som väntade.. 4 underbara år med min fina! <3

En vilja att förändras..

Igår började jag fundera på vad jag egentligen gjorde på mina 3 h långa bussresor innan jag skaffade min fina Samsung! Jag sov väl mest och läste kurslitteratur och sminka mig ibland. Nu sitter jag med min telefon nästan hela resorna.. De finns appar för precis allt! Igår laddade jag hem en google documents app.. så kunde jag helt plöstligt korrekturläsa alla mina skoldokument!! RIKTIGT BRA! En annan app, som jag älskar är BIBELN! Fungerar riktigt bra och finns massor av olika bibelläsningsplaner och välja på.. Läser just nu Joyce Meyer: Promises for your everyday life och tänkte dela med mig här av dagens text...

 

A Willingness to Change

I started smoking when I was nine years old. I liked it because it relaxed me, and for a long time, I didn't want to quit. By the time I knew I should quit, I didn't want to because I thought I'd put on weight. That was my excuse for years. Then I got into this cycle where I would quit and start again, quit and start again.

But I reached my crisis point when I wanted to smoke so much I started sneaking out during church to lie down in the seat of my car and smoke. That's when I knew I had to make a change.

There usually comes a crisis point before a lot of us are willing to change. For example, sometimes it takes a heart attack for a person to start eating right. But you don't have to wait for your crisis point. You can just bite the bullet and say, "That's it. I'm done with this."

The Bible says that we can "choose life." God has provided you with the support and ability to change, but you have to be willing to, otherwise your crisis point will hit you hard and fast. It's so much easier to "choose life" before you reach that point.

Don't be afraid to be a little uncomfortable for awhile. I finally achieved freedom from smoking, and it wasn't easy...but I didn't have to do it alone.

If you think you're not ready to change, just take it to God and say, "Help me, help me, help me."

I'm telling you that with the help of God and a decision on your part to "choose life," you can truly, permanently change for the better.

Prayer Starter: God, You have given me a choice, and I choose life! I know change is hard, but I ask You to help me. With Your help and my willingness to change, I know I can overcome any obstacle.
//Joyce Meyer

Why I Hate Religion, But Love JesusKanske är många som redan hunnit se detta klipp men kände bara att jag också måste dela detta!
SÅ SANT!

Repeat again!Gode duktiga musiker!! :) Jag GILLAR!

Bygga en traktor.

I början av september började min karls tankar att snurra. På jobbet hade han funnit en trasig permobilmotor som han tog med sig hem och renoverade upp. Sedan började han fundera på vad de skulle den kunna bli av den!
Snabbt började en minitraktor att ta form! Många kvällar och helger har spenderats i garaget under detta halvår. Jag tror att både Tomas och mitt tålamod har växt en hel del också under den tiden!
Han är en riktig mixtrare..har alltid varit och kommer alltid att vara!
Början på Oktober...
Motorn och diffspärren till bakhjulen.
Början på November..
Början av december.. ;)
Början av Januari.. var traktorn lackad i volvogult och svart.. Bara skruva ihop den igen!
Färdiga resultatet, tycker den blev riktigt söt! Han är så otroligt duktig min man..
Finns även att se på Youtube om du klickar HÄR

Tacksam för kyla?

Nu har kylan kommit.. och som jag har eldat för att hålla en behaglig temp inomhus! En ständig eld så som den olympiska elden!  -25 grader var det igår.. lite behagligare idag på ca -15 men jag försöker att inte klaga utan vara tacksam istället..
De är faktiskt en del positiva saker med kylan.. så som att man slipper gå ut och får mysa inomhus i mjukiskläder eftersom man är ledig! Men det bästa med kylan är nog ändå att isarna växer så de knakar. Endel av er kanske observerade denna statusupptatering..
Grymt härligt med en skoter må jag säga.. ta sig ut på lite utflykter! Men ihelgen var det inte de bästa föret på sjöarna.. massa åvanevatten och hur tjock isen var tog vi aldrig reda på.. läste i piteåtidningen dagen efter vår premiärtur att Maries hästar gått genom isen på muskusjön! Huvva. Tur de är lite mer att köra med än 59an ;)
Men nu är kylan här... kanske de blir liiiiite bättre isar i alla fall..
slipper de bli drunkningsolyckor! Här har ni den fina!

Ja, jag lever!

Jag har verkligen njutit för fullt av min julledighet nu. Men måste börja göra lite pluggryck nu till veckan så man hinner färdigt med hemtentan och allt! Men ledigheten var verkligen välbehövlig för att hinna ladda upp "batterierna" innan man påbörjar sista terminen på sjuksköterske programmet, T6! SPÄNNANDE!
Tänkte här bjuda på en liten kort sammanfattning av fjolåret i bilder.. tyvärr så fota jag väldigt lite ifjol upptäckte jag nu när jag kolla igenom bilderna! Måste bättra mig i år!
Januari, pluggade jag för fullt inför vår praktiska examination! Pvk, infusion, sug och syrgas hade vi praktisk examination på! Apelsinen på bild fick lite dropp..Den här månaden köpte vi även ny divansoffa har jag för mig! Och jag och Tomas firade 2 år som förlovade!
Februari, hade vi vår första långa praktik inom slutenvården! Mycket lärorikt och roligt!
Mars är alltid en hektisk kalasmånad! Många fyller år och 2011 var inget undantag! ;) Dessutom bjöd denna månad på fint väder och mycket dagar ute med skotern på isen samt fiske. Dessutom beslöt vi brudar i klassen oss för att tillbringa en kväll hos Therese i Piteå vilket var mycket lyckat.. och borde göras om!
I April var jag till den "riktiga" fjällen (Jäckvick) för första gången och förhoppningsvis inte den sista gången. De var otroligt härligt med bra väder, vackert landskap och härliga vänner! Måste göras om. Delar av denna månad spenderades annars till stor del inlåst inomhus på min praktik som var på rättspsykiatrin i Öjebyn. Mycket lärorikt! Under de lediga stunderna drog vi ofta iväg på äventyr med skoter eller fyrhjuling! Våren är härlig!
Maj månad målades huset om, morrötter och sallad såddes och potatis sattes! Inte bara vårat hus målades om..även svärmor och svärfars! och nog hittade man röd och vit färg i håret ett bra tag därefter.... Under den här månaden hade vi även vår geriatriska praktik och jag blev placerad på Ugglan i Älvsbyn!
Juni månad fick vi "sommarlov" så jag och morsan tog en sistaminuten till Alanya en vecka! Grymt härligt! I slutet av Juni började jag mitt sommarjobb på distriktet.. som var otroligt lärorikt och roligt!
Juli bjöd på jobb, sol, bad, fyrhjulingstrippar och tvillingar! Olle och Lisa fick då två små underbart fina flickor. Dessutom firade vi tvåårig bröllopsdag!
Augusti lade jag ner mitt fotointresse verkar de som.. haha hittade endast tre bilder på datorn, detta var den enda dugliga! ;) Jag jobbade på för fullt och trivdes som fisken i vattnet.. Denna månad fick vistträsk tillökning av två flickor av Sara & Magnus och Tomas fick även ett litet sött syskonbarn till!:)
September blev jag hela 22 år gammal! Näst sista terminen som sjuksköterskestudent påbörjades också med en oerhört vetenskaplig kurs som jag är glad att jag lagt bakom mig! Dennis och Anna fick sig en liten pojk denna månad. Den här månaden påbörjades Tomas eltraktor projekt!
Oktober är också en riktig kalas månad många som fyller år och mycket tårta! Den andra vetenskapliga påbörjades och tenterades denna månad.
I November läste vi nog utbildningens klart roligaste kurs i Akutsjukvård! Denna månad bestod av mycket hård pluggning men samtidigt lyckades vi klämma in trevliga kvällar och utflykter.. var till Skellefteå på Elsies dop och åkte skrillor på sjön! ;) Den här månaden införskaffade min storebror en söt liten hund!
December är den mörkaste men absolut bland de mysigaste månaderna på året. Tända ljus, stämningsfull musik, umgås med släkt och vänner! December har verkligen varit en lugn och härligt månad med nära och kära!
Nyår.. spenderades på EFS i Vistträsk! Riktigt trevlig och rolig kväll fylld me skratt! :D
Har stora förväntningar på de kommande året....

RSS 2.0