Vännerna.

Gissa hur mycket bus dessa pojkar kommer hitta på?!  Emil & Hjalmar kommer nog bli bästa vänner! Skiljer bara tre månader dem emellan och det är bara ca 200 meter mellan gårdarna! BusEmil kunde ju inte vara still på en enda bild typ så alla blev suddiga..haha.
Galet tänk att i April tog vi följande bild..inte visste vi då att vi hade varsin liten grabb i magen! 
 
 
Såå glad att ha Söderstens till grannar! :D
 

Knäckäppelpaj

I fredags var jag och Emil på föräldraträff på vårdcentralen eller numera heter de ju hälsocentralen. ;) De är 6(?) träffar nu i höst då vi får information om olika saker riktigt bra och trevligt att träffa alla andra föräldrar och bebisar i samma ålder. Den här gången var det Anki från folktandvården som pratade om tandvård på småttingarna och Emil fick då sin första tandborste och tandkräm. Men inga tänder har kikat fram ännu men så fort de börjat titta fram ska man tydligen börja borsta. ;) I slutet fikar vi alltid och umgås tillsammans litegranna och den här gången var det min tur att ta med mig fika. Jag hade tagit med mig en riiiiktigt söt knäckig paj och tandhygienisten tackade nej. ;D hahaha kändes som att mitt val av fika var lite galet när hon pratade på om sockerklockan och att inte äta eller dricka onödigt söta saker..skulle bara tagit med en fruktsallad.. ;D Men pajen är ruggigt god så här har ni receptet! De bästa av allt är att den går utmärkt att göra helt klar dagen innan och bara värma upp på lägre grader vid servering, eller frysas och värma upp vid tillfälle.

 

Knäckäppelpaj                                                           175 grader

 

2-3 stora äpplen skalas, skivas tunt och lägges i en smord form.

Strö över kanel och grädda i ca 15 min.

 

Knäcksmet

150 smält smör

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

0,5 dl matlagningsgrädde

0,5 dl sirap

0,5 tsk bakpulver

 

Allt kokas i en panna och slås över äpplena.

Pajen med fyllning gräddas sedan igen i 20 min och serveras sedan varm med glass eller grädde.

 

Som sagt den går utmärkt att göra helt klar dagen innan och bara värma upp på lägre grader vid servering, eller frysas och värma upp vid tillfälle.

 

Lycka till!

 

Höstbilder

 
 
Idag har det varit fantastiskt fint väder..  vi har varit på en skön promenad med våra vänner Carolina och Hjalmar. :) 18 plus visade tempmätarn.. men på vägen hem från vidsel ikväll var det bara +1 .. burr! Efter promenaden passade jag och Emil på att ta lite höstbilder! Blev många riiiktigt fina. :D Imorgon blir lillkillen 5 månader och vaccination står på schemat.. ursch så jobbigt i mammahjärtat. Blir då iaf spännande se hur stor han blivit! Storlek 68 har faktiskt börjat passa ganska bra nu. Sköna lillhjärtat.. vad tiden går fort!

Planering och beslutsångest.

Åh bloggsuget har inte infunnit sig ännu. Tänkte faktiskt precis ta fram kameran för att visa upp er huset nu men då hade den slut ström! Hade visst glömt den på senast.. dessutom måste jag städa upp lite innan ni får se. Jag städade ju igår men då hade vi familjen Ohlson på besök.. och oj oj vad Millie stökade till de! ;D 
Eller så inte.. hon skötte sig exemplariskt lämnade bara lite dregel på golvet de är alla Emils grejer som är uspridda här och där leksaker och kläder. Inte så värt farligt men lär säkert hinna bli värre innan kameran har laddat färdigt. ;) 
 
Nu ligger de lilla monstret och sover.. smeknamnet pga hans nya monsterläten då han pratar! Jag sitter och funderar hit och dit kring barnvälsignelsen och vinterbäddningen i vagnen.. och kommer knappt någon vart!
 
Vi ska ha barnvälsignelse för Emil. Varken jag eller min make är speciellt bra planeringsmänniskor.. så därför har vi ännu inte hunnit ha någon välsignelse för honom. Nu på fredag blir han hela 5 månader gammal(!) och jag börjar känna att de är högtid att ta tag i planeringen så han inte hinner bli för tung och rädd för folk! Så nu sitter jag och goolgar för att hitta låtar och inspiration till detta.. inte de enklaste! Men ett mästerverk av Nicklas Hallman ska vi nog ha.. Har du något tips på någon fin sång?
 
 
 
Sen vad de gäller bäddningen.. i vinter kommer de bli aktuellt att byta till sittdelen på vagnen men tyvärr följde de inte med någon fotsäck till den.  Det är gode bra att ha mot vind och snö därför funderar jag på att köpa en sån (lär ju inte gå hitta i rätt färg då vagnen är från 2008). Men jag vill ju gärna ha en åkpåse också då den vi har nu är 30 år gammal och inte har några hål för selen... men det är de ju en djungel av åkpåsar! hejochhå.. fundera på en påse jag sett på blocket de är något familjeföretag i kalix som syr annars fundera jag även på en voksi eller bozz.. Jag får beslutsångest och kan inte köpa något.. Hur bäddar ni i vinter för era små?

RSS 2.0