14 dagar över.. men snart snart snart!

Idag har bebisen stannat två veckor längre än väntat i magen.. en halv månad! Riktig rackarunge. ;) Vi längtar så otroligt mycket och börjar vara riktigt riktigt otåliga. Om inte de har tänkt hända något i natt så ska vi ändå åka in till SUS på förlossningen imorgon på överburenhetskontroll. De görs i v. 42+0 för att se hur bebisen mår.. efter 43 veckor har moderkakan oftast gjort sitt.. så de kollas även fostervattensmängden bland annat. Jag mår då bara bra.. har lite förvärkar av och till men de har jag ju haft i över tre veckorstid så de är ju inget tecken på att de är något på gång! Men snart snart snart .. får vi träffa vår lilla skatt. Det kan inte vara länge kvar nu!
 
I helgen böt vi till sommardäck på bilen.. o då kom jag på de att ifjol snöade huuur mycket som helst en kväll i maj när jag skulle hem från praktiken på SUS. Jag hade då fortfarande vinterdäck av någon underlig anledning (skönt) men resten av trafikanterna på vägen hem hade sommardäck.. lååånga bilköer och fick köra max 40km/h många sträckor av den totalt 8,5 mils långa resan hem. Hoppas inte de händer iår igen när de blir dax att bege sig till förlossningen! ;D 
 
Bilden är från den 6:e Maj förra året..
 

41+4

Idag är 12 dagar över beräknat födelsedatum. Har en känsla av bebisen har tänkt vänta för att bli ett Majbarn. Första maj är ju en helgdag så iofs är de inget dumt val av födelsdag om de skulle bli så.. då är dom flesta lediga och kan komma på kalas i framtiden! ;D Men bebisen är mer än välkommen att komma tidigare också! I veckan tittade vi på diabilder hemma hos mamma och pappa från då vi var små. De var ju de bästa sättet att framkalla bilder under slutet av åttiotalet, hehe. Här har ni några bilder på mig och Tom då..
 
 
 
Det ska bli så spännande att se vem bebisen är mest lik. Tomas ljusa drag eller mina lite mörkare..vems näsa, haka, ögon kommer h*n ha. Blir kul att se vilka gener som är starkare, Anderssons eller Vikbergs. Ju längre bebisen har tänkt stanna i magen desto mer hinner h*n växa på sig.. men jag är ändå inte orolig att de är någon jättestor krabat där inne då jag endast väge 2510 gram och var 47 cm lång. Tomas var inte heller någon stor bebis om jag minns rätt vägde han lite över 3000g. Så de är nog lugnt.... tror jag... ;)

TSR

Till hösten kommer vi att flytta till ett större och rymligare hus. Känns riktigt roligt! De bästa med de hela är att få ett stort kök så man kan bjuda hem lite släkt och vänner utan att sitta i knäna på varandra. ;D Sen att alla köksreskap kommer få gott om plats istället för att staplas ovanpå och välla ut ur skåpen är ju perfekt! De känns som ändå fortfarande rätt långt bort.. men kommer ju bara smälla till så är vi mitt i flyttkaoset, haha. Till huset hör även skogsmark så därför har Tomas nu inför de skaffat F-skattsedel som egenföretagare. Jag förstår mig inte riktigt på men de ska vara mycket enklare när man ska avverka och sälja skog samt köpa in maskiner och verktyg för att sköta om de hela. SÅ nu är han helt plötsligt företagare och har tänkt börja ta på sig lite extrajobb som hobbyverksamhet. I helgen snörde jag därför ihop en liten logga till företaget. Så om ni har något som behöver svetsas eller repareras så vet ni vart ni kan vända er. ;D
 
 
 

BM besök

Idag 40+6 var jag på mitt sista besök hos barnmorskan i Älvsbyn.. Från och med imorgon hör jag till Spec. Mödra. Så om inte bebis behagar att komma blir nästa besök i piteå för att kolla hur bebis mår i slutet av vecka 42. Hoppas verkligen att vi slipper!
Magen har sjunkit ner o bebis ligger djupt nere i startgroparna. ;) Hjärtljuden låg kring 146 idag.. så hon gissade på att de är en späd lång tjej där inne idag. De känns då verkligen som att de är en lång krabat.. då huvudet ligger så långt ner och att ändå en rumpa kan trycka under revbenen. 
 
Efter min tripp i Älvsbyn snörde jag ihop lite bakning. Passar på att fylla frysen med fika så man har lite att bjuda på när man får besök. Idag blev de en långpanna Philadelphiabullar mycket enkelt och smidigt motför att stå och baka ut vanliga kanelbullar. De blev dessutom väldigt gott! 
 

Väntar..längtar.

Åter igen måndag.. Ny arbetsvecka för vissa och för andra är de en ny väntevecka påbörjad. ;) Vet att de är vanligt att passera BF datumet för förstföderskor. Google är min bästa vän, enligt vad jag läst mig till där så är de vanligast att förlossningen drar igång ca en vecka efter BF. De är inte så mycket göra.. bara vänta och vila upp sig! I helgen har vi mestadels varit hemmikring.. orkar inte vara på några större äventyr. Vi har unnat oss äta ute lite finmiddag, sett (hör och häpna) starwars, varit på bjudning hos svärmor och  svärfar samt kalas för lillebror som fyllde fjortis igår. Han är inte längre den lilla killen som rita så här fina teckningar till mig..
 
 
Här kommer en uppdatering av listan.. mer än hälften har gissat fel. ;) Är så kul och spännande nu.. min kusin passerade sitt BF datum i fredags.. så är ganska stor chans att vi kommer vara på BB samtidigt tror jag!  lääääängtar <3
 
Tina: 12 April, Flicka
Suz: 15 April, Pojke
Sandra H: 15 April, Flicka
Hanna: 16 April, Flicka
Elias (morbror): 16 April kl.11:36, Flicka
Turana: 17 April, Pojke
Mariann: 19 April, Pojke
TSSN: 19 April, Pojke
Elin S: 19 April, Pojke
Sofie: 19 April, Pojke
Linnea: 20 April, Pojke
Tomas: 20 April, Pojke
Lisa B: 21 April, Flicka
William (morbror): 21 April
Elly: 21 April, Pojke
Mamma (mormor): 24 April, Pojke
Johanna S: 25 April, Flicka
Jag: 25 April, Pojke
Therese: 26 April, Flicka
Danne: 27 April, Pojke
Carolina: 27 April 

Uppdatering av listan

På bild Jag och Carro..Hel och halvvägs..bild 2.. åretsförsta mjukglass. :)
 
Tina: 12 April, Flicka
Suz: 15 April, Pojke
Sandra H: 15 April, Flicka
Hanna: 16 April, Flicka
Elias (morbror): 16 April kl.11:36, Flicka
Turana: 17 April, Pojke
Mariann: 19 April, Pojke
TSSN: 19 April, Pojke
Elin S: 19 April, Pojke
Sofie: 19 April, Pojke
Linnea: 20 April, Pojke
Tomas: 20 April, Pojke
Lisa B: 21 April, Flicka
William (morbror): 21 April
Elly: 21 April, Pojke
Mamma (mormor): 24 April, Pojke
Johanna S: 25 April, Flicka
Jag: 25 April, Pojke
Therese: 26 April, Flicka
Danne: 27 April, Pojke
Carolina: 27 April 
 
Ja nu har vi välkomnat vecka 41.. idag är de 40+1. Två dagar över beräknat datum.. och fler kan de bli! Vi längtar såå mycket! Jag mår då fortfarande bra men vill verkligen träffa de lilla underverket nu. Sist jag var hos BM så gissade hon på att de var en 3000-3500g grabb i magen! Återstår att se.. Nu börjar jag få slut på aktiviteter att göra här hemma i väntan. Har du något bra tips? :)
 
Förresten måste tacka för alla tips kring bärsjal eller bärsele! Jag ska få låna en bärsjal som Tomas syster äger så får man väl se om man tycker om de under den första tiden. Sen verkar de som många rekomenderar Ergo babyselen, som verkar väldigt fin! Blir nog en bra investering sen. ;D

Bärsele eller bärsjal?

Har tittat runt på olika hemsidor och forum på olika bärselar och bärsjalar. Men jag kan inte bestämma mig för vad som är bäst! Tänkte de är en bra investering så man kan ha bebis nära men ändå händerna fria till att göra lite saker samtidigt. Den bärsele jag tror passar oss bäst är Babybjörns miracle sele, verkar väldigt behaglig och bra kvalitet. Men då är de på många forum folk istället rekomenderar bärsjal för att man bär barnet på ett bättre sätt än i en sele då de fort blir jobbigt för rygg och bäcken. Stämmer detta? och vilken slags bärsjal ska man köpa i så fall? 
 
Klurigt klurigt!
 
 

V 40

Vi har har gått in i vecka 40.. 39 hela veckor har passerat och finalveckan (förhoppningsvis) som vi så länge väntat på pågår! Vi är redo. Bilbarnstolen och BBväskan är packad i bilen, tjioho. Det är städat, skurat och tvättat och frysen är avfrostad. Jag har snört ihop en långpannekaka så vi har något att bjuda på vid framtida besök! 
 
Hur ska jag beskriva förra veckan som varit då.. jag är L E S S! haha..ids inte dra upp alla besvärliga graviditetskrämpor känns som att blogginlägget blir som en enda klagomur. Känns ändå fantastiskt att få bära på den här skatten.. och jag vet att något underbart väntar! 
 
Jag har allt oftare känt att de trycker lite neråt och ilar ner i bäckenet.. som jag förstått är de när bebisen trycker mot muskulaturen de ilar så..Hoppas att de är ett tecken på att de ändå inte är lika långt borta som jag gissat på. Har gissat på den 25:de för att mentalt ställa in mig på så de inte ska vara sååå jobbigt om de blir övertid... MEN jag hoppas som bara den ändå att de drar igång inom en snar framtid!
 
När har du tänkt komma ut älskade vän? Vi längtar efter dig!
 
 
 

Gissningstävling

 
Tina: 12 April, Flicka
Suz: 15 April, Pojke
Sandra H: 15 April, Flicka
Hanna: 16 April, Flicka
Elias (morbror): 16 April kl.11:36, Flicka
Mariann: 19 April, Pojke
Elin S: 19 April, Pojke
Sofie: 19 April, Pojke
Linnea: 20 April, Pojke
Tomas: 20 April, Pojke
Lisa B: 21 April, Flicka
Elly: 21 April, Pojke
Mamma (mormor): 24 April, Pojke
Johanna S: 25 April, Flicka
Jag: 25 April, Pojke
Therese: 26 April, Flicka
Danne: 27 April, Pojke
 
Här är en liten sammanställning av gissningarna! Fritt fram att fortfarande gissa! Peter Lundström hade ett förslag om att vinnaren får bidra med ett mellannamn till barnet.. roligt! ;D Men jag vet inte om jag törs lova de.. Evig ära är väl nog stort pris? haha Märker att jag blir förvånad varje gång ni gissar på att de blir en flicka.. så jag tror nog innerst inne ändå att de är en pojk men de är säkert en tjej! hehe. Nästan hälften har ju gissat på en liten brud.
 
Riktigt spännande dagar nu.. Exakt en vecka till beräknat datum! Tomas skrev att han kommer hem från Kalix redan idag.. SÅÅÅ skönt! Så nu är bebis välkommen när som helst. ;) 
 
 
 

Vecka 39

 
Ja.. nog tyckte man att magen börjat puta lite där i vecka 11..hehe. Men oj oj nu känner jag mig tjockare, osmidigare och otåligare än någonsin. Igår välkomnade vi vecka 39 och idag är det endast 12 dagar till BF. Vill att bebis ska titta ut typ nuuu! Börjar vara gode less foglossning, sova dåligt, tröttheten, halsbrännan, nästäppan och att bli anfådd för ingenting. Nu lutar de åt att Tomas måste jobba borta i kalix nästa vecka.. vecka 40..därför hoppas jag bebis antingen väljer att komma före eller efter den veckan. Igår fixade jag äntligen de sista till BB-väskan så nu är den redo! Kanske dax att installera babyskyddet i bilen snart också.... känns ändå overkligt att bebis snart är här. Som jag längtar! 
 
Det är spännande tider! Känner att jag borde dra igång en gissningstävling.. vem tror du gömmer sig där inne tjej eller kille? när tittar h*n ut? Beräknat BF är ju den 16 April. Den som är närmast vinner evig ära ;D

Ett levnadstecken. ;)

Oj vad tiden går.. tänkte de är dax att jag ger något livstecken här på bloggen. ;) Påsken har varit helt underbar, den har firats hemma med familj och släkt. De senaste åren har vi varit upp till fjälls och kört skoter men i år kändes de inte speciellt aktuellt som höggravid att guppa på någon skoter och pulsa i djupsnö. Tomas syskon har varit hemma i vistträsk så vi har fått träffa alla dom och syskonbarnen och middagar hos både mina föräldrar och svärföräldrana. Helgen har innehållit lite fiske, solning och kortare skoterturer. Underbart. Måste förövrigt tipsa om en bra serie som visats i påsk på SVT. The Bible i 5 delar finns på SVTPlay. Riiktigt bra och kul att få följa bibelns berättelser från början till slut. Dock är de ju ganska brutalt i gamla testamenet.. före kristus.  Rekomenderas starkt och titta gärna nu i efterhand om du missat de. http://www.svtplay.se/the-bible
 
 

RSS 2.0