Mintgräddkola

Äntligen har jag jag tagit julledigt! Trots att jag jobbar som timvikare räcker de då till.. har inte varit ledig mer än 1 dag i "sträck" den här månaden. Galet.. tur man trivs! Men nu är jag ledig hela 5 dagar tillsammans med älsklingen. Har inlett min första lediga dag med att baka. De blev mintgräddkola, ett recept jag fick av min svägerska Lina. SÅÅÅ Goda!

Mintgräddkola

Kolan
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
75 g smör
Pepparmintsarom efter smak

 

I en plastpåse:
2 msk vetemjöl
2 msk vaniljsocker
Blanda alla ingredienserna förutom pepparminten i en kastrull och koka under omrörning upp till
125 grader.

 

Låt kolan svalna ca 2 minuter och sätt sedan i pepparminten.
Häll ut kolan i strängar på ett bakplåtspapper.
Blanda mjöl och vaniljsocker i en påse, rulla kolorna till små bollar och sätt ner i påsen så att det
kommer ordentligt med mjöl på dem.
Förvara i kylskåp.

 

Lycka till!


150 vackra ♥ slag

Nu är de jul här i vårt hus.. älskade årstid.. spenderade första avdent på jobbet blir att jobba även hela denna helg liksom nästa! Räknade ihop att jag har ca 70 h på obekväm arbetstid. Kvällar/helger och nätter. Men jag trivs fakiskt bra med de. Trivs på mitt jobb och känner inte av några krämpor ännu. Eller jo lite trött i rygg och bäcken är man mot kvällarna.. tur de finns hissar! ;D
 
Jag har nu gått in i v.22 (21+2). Var till BM igår och fick lyssna på bebis hjärtljud för första gången! Så häftigt och mysigt.. 150 vackra slag i minuten. De talar väl för en tjej enligt vissa klyschor. Morsan sa dock att min storebror skulle enligt de ha varit en tjej hela tiden i magen. ;) Så jag tror inte så stenhårt på de. Har fortfarande en känsla av att de är en liten grabb men man vet aldrig! Hur har de varit för er? har era flickor i regel haft över 140 och grabbar under 140? 
 
Jag hade lite lågt hb.. så nu blir de att börja äta järntabletter.. huvva. hoppas inte på nå jobbiga biverkningar. Ska nu snöra ihop nå lunch och göra mig iordning för kvällsarbete.. Ha de fint vänner!
 

RSS 2.0