Livet.

Jag får försöka att ställa in mitt vanliga liv.. och gå in i tentarpluggar livet nu en vecka. Precis på en vecka sitter jag i tenta salen och skriver så att pennan glöder! ;)

Efter de kanske de kommer lite mer intressanta inlägg..

Idag har kursansvariga läraren i den förra kursen vi läste lovat att tenta resultaten ska komma..
Jag redan hunnit gå in och titta under preliminära resultat några gånger.. Lika spännande och lika fladdrig varje gång!

Men pulsen sjunker genast när jag möts av denna text:
Här har ni en skön låt:


Ta de piano.
Bjuder på en skön låt så här på kvällskvisten.. och jag inser att jag verkligen vill skaffa mig ett piano.  <3
nu nu nu!

Morotsfrallor!

Idag har ugnen fått värma huset! Det blev bland annat dessa saftiga goda bröd!

MOROTSFRALLOR 16 portioner/st.

8 dl

Mjölk

150 gram

Margarin

2 paket

Jäst

4 tsk

Salt

8 dl

Rivna morötter

10 dl

Rågsikt

2 dl

Grahamsmjöl (kan uteslutas)

14 dl

Vetemjöl

1. Skala och riv morötterna. (8 dl rivna morötter är ca 400 g eller 4 jättestora morötter.)

2. Smula ner jästen i en bunke.

3. Smält margarinet i en kastrull. Häll på mjölken och värm vätskan till 37 grader.

4. Häll lite av degvätskan i bunken och rör tills jästen har löst upp sig ordentligt. Häll i resten av degvätskan.

5. Tillsätt salt, morötter, rågsikt, grahamsmjöl och ca 10 dl av vetemjölet. Grahamsmjölet kan uteslutas, ta då mer av rågsikten istället.

6. Arbeta degen i ca 10 minuter i maskin (lite längre tid om du gör det för hand).

7. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

8. Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda den snabbt tills den är smidig och lättjobbad. Tillsätt mjöl efterhand tills degen inte längre är kladdig. Ta bara lite mjöl i taget för om det blir för mycket blir brödet torrt.

9. Dela degen i 16 delar och forma till bollar. Lägg bollarna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Ca 4-5 bollar per plåt är lagom om du gjorde 16 frallor. Jag gjorde dem lite mindre eftersom de ändå jäste upp och blev riktigt stora!

10. Om du vill kan du pensla med ett vispat ägg och strö över t.ex. solroskärnor, pumpakärnor och pinjenötter.

11. Låt frallorna jäsa under bakduk i 30 minuter till. (Sätt in första plåten efter 20 minuter för att undvika att den sista plåten blir överjäst.) 12. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

 

Lycka till.. De blev riktigt goda! ;D


Redo för vintern.

I torsdags var jag iväg på tjejkväll i piteå och där fann jag jackan jag spanat på i rätt storlek! Det blev däremot inte riktigt färgen jag tänkt mig från början (tänkte vara feg och välja svart)..men jag har då bara blivit mer och mer kär i den. Rött är ju sportigt.. så då måste bara jag bli lite mer sportig! ;) Nu slipper jag frysa i vinter.. Behöver bara ett par nya sköna varma boots så är jag redo för kylan! Jag tar gärna emot tips. ;D
Jag längtar..

Ibland känns det som att man bara väntar på att livet ska börja. Att man befinner sig på en transportsträcka.. dock en väldigt trevlig sådan många stunder! Fina klasskompisar som förgyller ens vardag i "skolbänken" som peppar en att härda ut att läsa om tråkiga forskningsmetoder... Vi har börjat nästa kurs i veckan vi ssk studenter,T5. O0071H - Att leva med sjukdom heter kursen.. men det är en förklädd kvalitativforsknings-metods kurs.....VISST LÄT DE KUL?! inte nog med att vi just läst en kurs i kvantitativforskningmetoder.

Jag hade funnit det mycket mer givande att repetera praktiska moment som katetersättning, portspolning och att sätta PVK.. men men den kvalitativa forskningen ska nog göra mig till en mycket bättre sjuksköterska (?!) Att förstå människors upplevelser vid olika sjukdomstillstånd och att kunna sätta sig in i deras situation, det är viktigt! Men vi lär oss ju egentligen bara att kritiskt granska forsknings artiklar.

Som jag längtar tills jag får byta ut min skylt till: Linn Leg. sjuksköterska (Jag har den redan hemma i smyckeslådan..legat där sedan Termin 1, he he)
Jag längtar tillbaka till jobbet.. mitt underbara sommarjobb. Försöker intala mig själv att jag snart är där!


RSS 2.0