24 Dagar kvar?

Ja i veckan har vi välkomnat vecka 37 är i 36+3 idag vilket innebär att de endast är 24 dagar kvar till BF 91,4% av graviditeten har passerat. När 37 fulla veckor har gått betraktas barnet som fullgånget dvs färdigt att födas. Detta kan ju då ske mellan v 37-42. Är väl medveten om att förstagångsföderskor brukar gå över tiden så försöker ställa in mig på det meeeen börjar bli otålig nu. Tycker att bebis kan ta och komma ut snart.. känns att man bär på många extrakilon och foglossningen blir bara värre. Gick på stan en dag med min gravida kusin i veckan.. vääääldigt trevligt! Men dagen därpå.. ouuh..kunde knappt röra på mig. Sover sämre gör jag också när inget sätt är skönt att ligga på och tar svin ont att vända på sig för att byta ställning. Men snaaaart kommer belöningen! Vill inte vänta till i slutet av April...Men däremot kan bebis få vänta till pappan har kryat på sig. Han ligger nu i feber och kröjmar.. så jag har fullt upp med att passa upp honom med glass och juice. ;)
 
Måste bara få visa så fint den blivande mormorn har stickat till bebis..
 
Grönt och vitt.. mina favvo färger. :)
 

Vecka 35

 Har gått in i vecka 35 (34+0). Nu är de en spännande tid! 
 
Bebisen: Är nu omkring 45 cm lång från topp till tå och väger ca 2,6 kg. Det centrala nervsystemet mognar klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig i vikt. Barnet fyller ut nästan hela livmodern och har inte mycket utrymme alls.
 
Kroppen: Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag. Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning! Info från blimamma.se

 

Mina tankar: Jag har just påbörjat min första vecka som ledig eftersom jag fått beviljad graviditetspenning. Och jag är tröttare än någonsin känns de som.. haha. Sover och vilar som mest, trött i fötter, fogar och ryggen. Så fantastiskt skönt att få vara hemma och ta allt i sin egen takt. Har börjat tvätta upp bebis kläder och sängkläder. Tagit ut lite recpet på mat som passar att frysa in.. tänker de kan va en bra idé tills då bebis kommer + kul sätt att fördriva tiden på. Har du kanske nå bra tips på någon maträtt? Bebis rör då på sig fortfarande mycket trots h*n är fixerad.. rumpan under revbenen små sparkar mot högersidan och hicka. Åååh är så nyfiken på vem de är där inne.. :)

 

Lillkulan. <3

 


Graviditetspenning.

 
Så otroligt skönt. Länge velande om jag skulle ansöka om graviditetspenning eller ej då tanken först var att arbeta så länge som möjligt. Men de började kännas för tungt..så jag lämna in en väldigt sen ansökan i mitten av februari. Jag var välmedveten om att försäkringskassan har en handläggningstid på 30 dagar från och med ansökan kommer in. Allt har bara varit så tjorvigt eftersom jag arbetat som timvikarie med olika löner och timmar varje månad..man ska då räkna ut ett snitt på årsinkomst och antal timmar på ett år för räkna ut SGI (sjukpenning grundande inkomsten). Detta gjorde att de tog ett tag innan jag orka ta tag i saken. Blev dock positivt överraskad av försäkringskassan när detta beslut trillade ner i postlådan ca 2 veckor efter att jag ansökt om graviditetspenning.
 
Tack och lov räknades mitt jobb som fysiskt tungt.. vilket de är jobba som SSK i kommunen nu. Stressigt och tungt. Har legat som halvdöd i soffan efter en arbetsdag. Så de var vääldigt skönt när detta blev beviljat. Känner hur kroppen verkligen behöver återhämta och vila upp sig. Sovit middag och lagt mig tidigt varje dag den senaste veckan. Otroligt välbehövligt. 
 
Jaaa.. tack Gode Gud och tack försäkringskassan! Hört många som måste brottas med dom för att få igenom det. Var så skönt få de beviljat på en gång... är ju trots allt bara 42 dagar kvar till BF nu.. <3

RSS 2.0