Varma sommarkvällar!

Vilken underbar dag. Man skulle då verkligen varit ledig idag de har nästan varit för varmt för att jobba! Men de har då gått bra ändå! Lyckades ta proverna och sända dom i tid!! ;D Så jag är en ganska nöjd tjej! Vi har ikväll varit på en sköön fiske/båttur till vistån, kändes nästan som att man var utomlands! Jag älskar varma sommarkvällar!

Har ikväll shoppat lite på nelly eftersom de är halvapriset på endel varor. Så bland annat är denna på väg hem till mig!

Iconic Dress SEK 599, Lipsy - NELLY.COM

 

Nu är klockan efter 23 och de är över 23 grader varmt fortfarande! <3


Jobb.



Jag jobbar som sagt på vårdcentralen nu som undersköterska till Distriktssköterskorna. Så jag gör ju i princip distriktsköterske jobb! Vilket innebär att bland annat lägga om sår, kompressionslinda ben, dela medicin, ge injektioner och ta blodprov. Imorgon är första gången jag är ensam på "uteprovtagningen" känns riktigt spännande! Hoppas blodet flödar i fina kärl. ;D de som är lite jobbigt med de hela är att de är under en viss tid jag ska hinna med alla vårdtagare. Gäller vara snabb, smidig och inte köra vilse!  Så håll tummarna för mig!

Förändring.

Här är de lilla stolsprojektet! ;)

FÖRE:



EFTER:



Har dock målat stolen ännu ett varv efter den här bilden. Bara 4 stolar kvar att måla då! Men överväger att införskaffa ny snickerifärg.. eller sprayburk kanske funkar?? Ogillar starkt när de blir flagor i målan och synliga penseldrag. Vad tror ni sitter färg på sprayburk nog bra?

Böcker.

Det hör sommaren till att läsa böcker.  Han läsa nästan två böcker under Turkiet resan.. har kvar en liten bit bara så måste börja fundera på någon ny snart! Jag har i alla fall läst en hel del böcker av Karen Kingsbury! Jag har fastnat helt i hennes böcker.. alla med en mycket bra sensmoral! Man får skratta och gråta.
Den här boken är jag lite små sugen på läsa senare.. jag börja dock i fel ände och läste tvåan först.. kanske var dumt! ;)




Vad läser du för böcker i sommar?? :)

Sommarjobb..



Bjuder på en liten egobild dagen till ära.
Idag hade jag min första arbetsdag på Älvsbyns Vårdcentral. AND I LIKED IT! :D
De kommer nog bli en otroligt lärorik och spännande sommar!! TJIHO!
Och de bästa av allt.. ledig alla kvällar och helger.. och behöver inte sätta mig för att studera när jag kommer hem!! HELT UNDERBART SKÖNT!!

IKEA, Sminkhörnan!

Jag var på ikea med mor förra veckan.. så ringer Tomas helt plötsligt upp mig och ber mig att köpa mig ett sminkbord med irriterad röst!! Trodde först inte mina öron.. började undra om han slagit i huvudet ordentligt. Men så kom jag på.. alla de gånger han klagat på mina sminkgrejer och pads i köket.... ;)

Sagt och gjort.. jag köpte mig detta sminkbord och en spegel, en nyhet från ikea. Bordet har endast funnits i en större storlek tidigare, men har blivit utbytt till den här mindre storleken nu.. vilket passar perfekt i min lilla hörna med snedtak! Möblerna vi haft där tidigare har vi fått låna av Tomas syster för att fylla ut de tomma rummet.

FÖRE:



EFTER:





Och de blev ordning i lådan!

Stolen ni ser vid sminkbordet är ett annat påbörjat projekt!

Bra va?? ;)



Turkiet!

Här kommer de liten bildbomb från Alanya! Blev inte att vi tog så många fina bilder dock..


Första kvällen på vår balkong! "Lyxade" till det och åt yogurt och mackor... ;)



Städerskan gjorde nya roliga bäddningar varje dag!



Min säng var tydligen trasig! Jag lovar att jag inte hoppade i sängen!!


Söt morsan och servitören!


Man fick alltid ett bröd till förrätt.. detta bröd smörade man först sen hade serverade de någon het chilisås, tzatziki och fetaost. Väldans gott!!


Servitören skulle göra mig en smiley.. Blev dock mer likt ett monster.


Ännu en fin kväll.


De serverade vatten hela tiden på denna restaurang.. De påstod att man behövde få i sig 1 liter/var tionde grad. och de var ju 30-40 varje dag! Jag hade då problem att få i mig 3 liter vatten.... ;P


Mums! Osmanisk gryta och en riktigt smarrig efterrätt på de!


Mango.. riktigt bra ställe!! Super god mat och rolig personal! :D





Cool morsan! ;)


Sista dagen var de gigantiska vågor.. röd flagg man fick egentligen inte bada men de var ju så hysteriskt varmt att man var tvungen att "doppa sig" lite.

På väg hem. ..liiiite brunare! .. Ja de var vår semester ungefär! ;)
Skönt att ha hunnit ha lite minisemester nu innan jobbet börjar på allvar.. (imorgon!!).



Osmansk Gryta!



Maten i Turkiet var faktiskt riiiiktigt bra. De påstår sig faktiskt ha världens tredje bästa kök!
Vi åt bland annat något som kallades Osmansk gryta som oftast lagas på lam eller oxkött.
Jag testade själv en liten egen version idag på de jag hade hemma! De blev dock av en stekbit fläskkött.

Osmanisk gryta
500 g nötkött (eller lamm, själv använde jag fläskkött)
2 gula lökar
4 st tomater eller 1 burk krossade tomater
1 paprika
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
150 gr ost
1 st köttbuljongtärning + 3 dl vatten (jag la till lite grädde och en skvätt kalvfond)
1/2 citron och svartpeppar
1 tsk sambal oelk                                                                                                                                  Svamp kan man även ha i men de hade jag tyvärr inte hemma!

Skär köttet i tärningar och grönsakerna i bitar. Bryn och salta köttet i stekpanna. Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället. Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd.

Jag hade faktiskt de bara i ugn 1 timma, köttet var gode mört! Tillsätt osten sista minuterna, går att använda någon smakrik ost eller fetaost också. Jag blev som lite sugen på att köpa nya portions ugnsformar, har sett jätte fina på önska i flera olika fina färger! Blir lite roligare att servera då! Så här ser de från Appolia ut!


De kommer lite bilder från Tukiet senare när jag hunnit välja ut de som duger! ;)

Avstånd föder längtan.

Den som sa att avstånd föder längtan hade rätt. Jag har längtat efter Tomas, tystnad och min sköna mjuka säng!! ;) Sängarna är alltid stenhårda utomlands.. mamma berättade att de bara är svenskar och amerikaner som kan göra sköna sängar!! Men de är även de som har mest ryggproblem. Så de kanske är bra att ligga på en stenhård madrass?! Man fick dock vända sig konstant för att undvika trycksår ;D

Men jag och mamma har haft en heeeelt underbar vecka i Alanya! Jag blev positivt överraskad och föll för den turkiska staden. Jag hade hört mycket blanade meningar om turkiet innan jag åkte däribland att de mest var sliskiga killar/män, dålig mat och dålig kvalitet på grejer. De blev inte bättre när jag fick veta att en svensktjej blivit våldtagen i just den staden där vi skulle bo... otäckt..och det är nog så att detta förekommer! Det finns alltid bra och dåliga sidor.

Men jag blev som sagt överraskad!! Överallt var det super trevliga människor som var väldigt serviceminded och ville göra gott för andra (så de får det bättre i nästa liv enligt deras tro). Det var fantastiskt värme (30-40 grader), turkost ljummet medelhavsvatten, och otroligt god mat!!

Första dagen var vi iväg på ett turkiskt bad även kallat Hamam. Det innebär att man får peeling, blir intvålad i skumbad och sen masserad över hela kroppen av rutinerade badmästare (som tur var kvinnliga). De påstod att man i genomsnitt tappar 150 gram hud utav peelingen (tänk dig en 150 grams hamburgare). Själva peelingen var väl inte så skön men då man lämnade badet var man riktigt välmående!! Fantastiskt. Detta skulle då dessutom göra att solbrännan tränger djupare och håller bättre (hoppas de stämmer)!! Man fick i alla fall väldigt skön hud efteråt. Så de rekommenderar jag att du provar ifall du åker till Turkiet någon gång!

Annars har vi mestadels bara ätit, solat och badat! Testat olika stränder och resturanger och betygsatt dem. haha! Vi har då haft riktigt roligt, jag har fått skratta mycket och skämmas lite för min mammas tokiga humor.
De var ju då otroligt varmt hela veckan, hörde dock att ni här hemma haft nästan lika varmt! Synd att de försvann när vi kom hem..hoppas den kommer tillbaka!
Jag orkade inte dra med mig min systemkamera på resan.. vilket jag ångrar nu i efterhand när jag sett hur de flesta bilderna med Tomas digitalkamera blev. De blev mest fotografier på maten konstigt nog! Några bilder kan jag nog bjuda på senare i ett annat inlägg.
Här får ni en liten smygtitt på den härliga stranden...





Håll utkik..De kommer mera...

Arjeplog.

Alldeles strax åker vi iväg upp till stugan i Gallajaur. Blir nog inte så myket fiske, mest arbete med att byta golv och dörrar! :) Men nu är de faktiskt bara 3 dagar tills flyget går mot Turkiet!! LÄÄÄNGTAR!

RSS 2.0