Vecka 21

 

Barnet: har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Det har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Ytteröronen börjar få sin slutgiltiga form och sitter nu på rätt plats på fostrets huvud. Fostret kan höra och reagerar på både ljud och ljus. Livet i livmodern är inte ansträngande för fostret, det lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför mammans mage. Information från 1177 graviditetskalender.

 
Nu har halvatiden av graviditeten passerat! En milstolpe. Tiden har nu gått helt tokigt fort tycker jag.. är snart på tiden att börja köpa på sig saker till de lilla livet. De är så häftigt när man får känna dom små sparkarna och rörelserna! De är dock inte såå ofta ännu. Man är väl inte nog uppmärksam när man jobbar och står i. I natt väntar ett arbetspass.. så jag har vänt lite på dygnet för att orka med att jobba! Kanske den lilla krabaten rör sig mer nattetid? ;) Nu snöar de äntligen ute.. såg att jag smyg satt upp en stjärna förra året redan den här tiden så... idag ska jag nog i alla fall städa undan så att julsakerna får plats. :)

• När fick ni reda på att du var gravid? 16 Augusti gjorde jag ett gravtest. Hade redan hunnit misstänka de för hade då symtom så som extremt ömma bröst, mensvärk utan mens och lite illamående.

• Detta gjorde vi efter att ha fått beskedet: Detta var ju en vanlig torsdag. Lyckliga gick vi ut i regnet på en skön promenad i skogen.. kunde inte förstå att de var riktigt sant!

• Beräknat förlossningsdatum: 16 April är det beräknat.

Var det planerat? Ja! ♥

• Berättade för familjen: Vecka 5 fick våra föräldrar veta, på min födelsedag berättade vi för våra syskon var då i vecka 8. Jag har aldrig varit så bra på att hålla glada nyheter! ;)

• Har du mått illa? Ja lite, har kommit väldigt plötsligt. Har i ena studen kunnat uttrycka hur god maten är och i nästa stund rusar jag till toaletten. ;) Som tur är har matlusten infunnit sig på en gång efter åt! haha

• Foglossning? Jo jag har börja känna av lite lättare foglossning ibland. Hoppas de inte blir nå värre!

• Första gången det rörde sig i magen: v 17+6 är första gången jag var riktigt säker på att jag kände de röra på sig. helt fantastiskt. Sen när vi var på RUL såg vi att h*n låg neråt mot min rygg och moderkakan i framvägg så de är väl därför man inte känt av så mycket rörelser ännu.. om de är favoritställningen ;) Såg då däremot att de var gympapass där inne då! Känner nu (v.19) av små sparkar ibland, grymt häftigt!

• Andra krämpor? Lite nästäppa.. och hosta. Känns som jag ständigt är förkyld!

• Cravings: Inget speciellt.. eller kanske har börjat äta mer glass än vanligt och clementiner!

• Avsmak för något? Ja, tappat aptit! Inget är speciellt gott. Kaffe är hemskt.. framkallade extremt illamående bara lukten av de första veckorna och rökt skinka är ingen höjdare.

• Vad tror ni att det blir för kön? Både jag och Tomas tror att de är en liten grabb.. men kan ju ha helt fel. Efter UL har jag börjat tvivla ;)

• Första ultraljudet: Var vi på den 14 November. Helt fantastiskt upplevelse!

• Behöver du kissa ofta? Jo jag har sprungit på toa betydligt oftare än annars.

• Hur mycket har du gått upp i vikt: 3,5 kg ungefär tror jag. Vet inte riktigt vad jag vägde innan då man väger sig sååå sällan!

 


Fina du..idag har vi fått tjuvkika på dig!

 
 
Nu har vi nya favorit bilder här hemma... fastän vi inte fick de från din bästa sida. Vårat lilla blyga underverk. Redan nu grimarserar du åt mig och sparkar och slår för fullt.. men inte har jag känt de så många gånger. Några enstaka gånger har de ändå känts som små bubblor, jag tror de är du. Tänk att man kan älska någon så mycket som man ännu inte mött..De var helt fantastiskt få se dig! Du är redan nu så välskapt, fint hjärta, hjärna och vacker ryggrad som du gärna visar. Hela ditt ansikte fick vi däremot inte se bara en liten skymt av mun och näsa. Om allt går bra får vi tillökning i familjen i mitten av April, beräknad ankomst den 16 April. Idag är jag i vecka 19 (18+0). Såå spännande tid! Spritter av glädje! <3 En sång till dig..
 
 
♪♫♬ How does someone so small hold my heart so tightly. I don't even know you..I love you completly.
 
 
 

RSS 2.0