Vilken vecka!

Vid den här tiden förra veckan hade Emil drabbats av sin första riktiga influensa! Fy usch och blä säger jag bara.. vad de var jobbigt se honom så sjuk! Vi misstänker att han smittades av sin far som tidigare under veckan hade feber och halsont och var riktigt hängig.. Tomas klagade vid hans 38 graders feber att han kände sig som en 70 åring. ;D Undrar hur stackars Emil kände sig då som fick över 40 graders feber. Lillhjärtat vårat. Natten mot lördag kräktes han två gånger i sängen, på morgon vaknade han med hög feber och lösmage. Den höga febern höll i sig trots febernedsättande.. det var som att läkemedel bara höll febern på "plats" så den it steg.. Fick ju höra på föräldrautbildningen dagen innan att man inte skulle ge dom febernedsättnade i första taget.. men det behövdes VERKLIGEN.. annars hade vi nog inte fått i honom någon mat. Han som annars hela tiden ska busa och aldrig kan sitta still låg helt utslagen i famnen. Obehagligt.
 
Natten mot söndag förra veckan var den absolut värsta natten för oss alla. Då vaknar han mitt i natten och han jämrar sig och "sjunger" värsta klagosången. Kokhet. Sen börjar han och rycka i hela kroppen men han förlorade aldrig medvetandet. Men FY både han och vi blev rädd.. så obehangligt. Vi förstod att de var feberkramper han fått. Något som dom också pratat på föräldrautbildningen om att man SKA söka vård första gången de händer. Jag ber Tomas gå ut med honom för att kyla ner honom och spola upp ett kallt bad samtidigt som jag ringer 1177. Dom tycker förståss att vi ska åka in med honom.. till PITEÅ. Sååå typiskt 1177.... För när vi kommer till Piteå börjar inte deras dsk läkare förrens kl 9.. vi är där kl 5. Men då hade Emil redan blivit bättre och fått en alvedon innan vi åkte in så vi beslutade oss för att åka hem igen och åka in om de skulle hända igen. Som tur var slapp vi det! Men nu vet vi och ni det att händer det något på HELG och KVÄLLAR är det alltid SUS som gäller för barn.
Redan på söndag kväll började han att piggna till och kunde för första gången på hela helgen sitta still en stund på golvet och intressera sig för en leksak. SKÖNT!
 
Men då måndag började kräkningarna om igen. SÅ jobbigt jag började nästan tro att han aldrig skulle bli frisk igen. ;) Men så pratade jag med Tomas syster Elin som är utbildad BVC SSK och har tre barn dessutom. Då berättade hon att barn ofta blir tillfälligt laktosintolleranta när magen slagits ut så där. Så vi testade majsvälling istället och skippa gröten... och sååå mycket bättre blev det kräkningarna försvann. Succesivt har vi nu igen under veckan ökat portionerna igen och börjat om med den vanliga maten och de har gått hur bra som helst. Så skönt! Nu har vi en glad sprallig kille här hemma igen som dessutom hunnit lära sig nya saker trots sjukdom. Den nya grejen är att vinka! Gullfjärten.  
 
 
 
Något positivt i det hela är ju att han faktiskt har lärt sig att mysa lite längre i famnen.. lägger huvudet mot bröstet eller magen och myser en liten stund! ;>
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så skönt att höra att det gett med sig! Tänkte på er tidigare idag och undrade om det gett med sig, härligt! Vi ses snart! Kramar till hela familjen

2013-12-15 @ 21:26:43
Postat av: Hanna-Mamma till Melissa

Oj vad obehagligt det måste ha varit med feberkramper och när dom inte är sig själv längre! Vad skönt att han har piggnat till igen, lillgubben :) Det händer verkligen mycket nu! Det är så roligt att se alla framsteg.

2013-12-15 @ 21:49:37
URL: http://hannaamandaisaksson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0